v-moz-rozpovily-yaki-symptomy-rotavirusnoi-infektsii-yak-yii-zapobihty-ta-yak-likuvaty

В МОЗ розповіли, які симптоми ротавірусної інфекції, як їй запобігти та як лікувати

 • 13198 переглядiв

У міністерстві наголошують, що специфічного лікування ротавірусної інфекції немає - лише симптоматичне лікування.

В Міністерстві охорони здоров’я розповіли, які симптоми має ротавірусна інфекція, як запобігти їй та як лікувати ротавірусну інфекцію, передає УНН.

Деталі

Найпоширеніша у світі "кишкова" інфекція, якій можна легко запобігти. До того, як наука винайшла вакцину, більшість дітей віком до 5 років була інфікована ротавірусом хоча б один раз

- йдеться в повідомленні.

В МОЗ наголошують, що підхопити інфекцію доволі легко: не достатньо ретельно вимити руки, покупатися у забрудненій водоймі чи контактувати з хворим.

Також інфекцію можна підхопити і під час контакту із забрудненими поверхнями і предметами: іграшками, підлогою, меблями, одягом, під час їжі тощо.

Ротавірус може залишатися на поверхнях протягом тижнів та навіть місяців

- зазначають в МОЗ.

Першими ознаками ротавірусу є різке підняття температури і блювота, пізніше з’являється тривала діарея.

У здорової дорослої людини ротавірусна інфекція може мати лише легкі прояви та симптоми або не мати їх взагалі. Проте для немовлят і дітей раннього віку це захворювання є небезпечним через ризик швидкого зневоднення. Зазвичай, інкубаційний період при інфікуванні триває 2 дні. Блювота та діарея можуть тривати від трьох до восьми днів

 - додають в МОЗ.

У міністерстві наголошують, що специфічного лікування ротавірусної інфекції немає - лише симптоматичне лікування. Лікарі призначають пацієнту поліферментні препарати, адсорбуючі та в'яжучі засоби, жарознижувальні препарати, а також важливо водно-сольовий баланс організму: багато пити.

За тяжкого перебігу захворювання передбачене внутрішньовенне введення рідини. Проводиться дезінтоксикаційна терапія. Антибіотики при ротавірусній інфекції не призначаються

- додають в МОЗ.

Нагадаємо

У Києві виявили спалах захворюваності на гостру кишкову інфекцію. Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужбі Києва, захворіли діти, які прибули до одного із столичних готелів.

Павло Башинський

Здоров'я

Популярні

Новини по темі

На околиці Харкова "приліт" - мер

 • 14795 переглядiв

У Харкові пролунав вибух - ЗМІ

 • 15529 переглядiв