v-khersoni-vidnovyly-herb-na-memoriali-heroiam-ukrainy-novyi-tryzub-vyhotovlenyi-z-metalobrukhtu-zi-znyshchenoi-rosiiskoi-tekhniky

В Херсоні відновили герб на меморіалі Героям України: новий тризуб виготовлений з металобрухту зі знищеної російської техніки

 • 23514 переглядiв

На меморіалі Героям України в Херсоні відновили герб з новим тризубом, виготовленим з металобрухту від знищеної російської техніки.

Під час окупації ворог зруйнував херсонський меморіал Героям Небесної Сотні та воїнам, загиблим в зоні АТО/ООС, зваливши бронемашиною тризуб, але сьогодні в місті встановлено новий герб, який виготовлено зі спаленої російської техніки. Про це йдеться у Telegram голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, передає УНН.

Деталі

Для міста Херсон виготовлено особливий тризуб, який встановлено замість символу, що був зруйнований під час російської окупації правобережжя Херсонщини.  

У квітні 2022 року, коли Херсон був окупований російською армією, ворог зруйнував меморіал Героям Небесної Сотні та воїнам, загиблим в зоні АТО/ООС. Герб, що там був, зірвали за допомогою бронемашини. росія намагалася стерти все українське. Не вийшло. 

– пише голова Херсонської ОВА.

Після того, як Сили оборони України звільнили цю частину області від російських окупантів, у місті почали відновлювати українські символи.

Вказується, що новий тризуб виготовили саме із залізяччя, яке лишилося від російської техніки.

Втілив цю ідею, скульптор і волонтер Сергій Вукулов. Тризуб встановлено у День Державного герба України.

Нагадаємо

Сьогодні в Україні відзначається День Державного герба. Саме 19 лютого 1992 року Верховна Рада прийняла постанову про затвердження Малого державного герба України у вигляді золотистого тризубу на синьому фоні.

Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" отримала премію BAFTA за найкращий документальний фільм18.02.24, 22:40

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Канатового

     • 22505 переглядiв