v-kanadi-mozhe-viyavitis-bilshe-kitayskikh-politseyskikh-dilnits-ministr-krayini

В Канаді може виявитись більше "китайських поліцейських дільниць" - Міністр країни

 • 1110845 переглядiв

Деталі

Міністр заявив, що в Канаді може бути більше "китайських поліцейських дільниць" через кілька місяців після того, як поліція почала розслідувати дві таки дільниці в Монреалі, які, можливо, використовувалися для залякування або переслідування канадців китайського походження.

"Я впевнений, що [Королівська канадська кінна поліція] зробила конкретні дії, щоб припинити будь-яке іноземне втручання щодо цих так званих поліцейських дільниць, і якщо з'являться нові поліцейські дільниці, вони продовжуватимуть рішучі дії й в майбутньому", - сказав він.

У березні канадська поліція заявила, що проводить розслідування таких центрів у Монреалі.

Китай заперечує звинувачення у втручанні у справи Канади.

Доповнення

В грудні минулого року в Канаді було виявлено щонайменше дві китайські "поліцейські дільниці", які перебувають у віданні Пекіна.

До цього, Прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив канадським законодавцям у Палаті громад, що йому відомо про втручання Китаю у справи Канади.

За даними правозахисної групи Safeguard Defenders, що базується в Іспанії, поліцейські пости використовувалися китайською поліцією для проведення операцій на чужій території і чинили тиск на китайських громадян, щоб вони повернулися до Китаю для пред'явлення кримінальних звинувачень.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кубок Європи зі скелелазіння: українка виборола "срібло"

     • 1168022 переглядiв

    Польща збільшить виплати допомоги на дітей з 2024 року

     • 1031122 переглядiв