uriad-zminyv-poriadok-otrymannia-posvidchennia-na-pravo-roboty-z-pestytsydamy

Уряд змінив порядок отримання посвідчення на право роботи з пестицидами

 • 23445 переглядiв

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами. Про прийняття урядом відповідної постанови повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, постанову № 640 уряд прийняв на черговому засіданні. Документ розробило Міністерство аграрної політики та продовольства на виконання закону "Про адміністративну процедуру".

Постановою передбачено:

  • забезпечення права юридичних та фізичних осіб на участь в адміністративному провадженні стосовно одержання посвідчення про право роботи з пестицидами;
  • можливість отримання послуги з проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та отримання посвідчення про право роботи з пестицидами за єдиною заявою. Цю заявку можна подати до територіального органу Держпродспоживслужби або центру надання адміністративних послуг.

В Мінагро зазначають, що постанова усуває дублювання термінології законодавства, а її реалізація дозволить регламентувати порядок розгляду та вирішення справ, які пов’язані з отриманням посвідчення на право роботи з пестицидами, а також наблизити цю сферу до європейських стандартів.

Нагадаємо

Цьогорічний урожай зернових та олійних культур прогнозується на рівні близько 74-75 млн тонн, але все буде залежати від погодних умов. 

Уряд схвалив Матрицю реформ - план змін, який включає офіційно затверджені рекомендації партнерів04.06.24, 13:45

Анастасія Рябоконь

Агроновини

    Популярні

    Новини по темі

    Вибух пролунав в Одесі: що відомо

     • 45656 переглядiв

    В Україні стартував нацвідбір на Дитяче Євробачення-2024

     • 111246 переглядiв