uriad-zatverdyv-poriadok-vyplaty-odnorazovoi-dopomohy-v-razi-zahybeli-politseiskoho

Уряд затвердив порядок виплати одноразової допомоги в разі загибелі поліцейського

 • 18180 переглядiв

Кабінет міністрів України затвердив порядок призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі смерті або втрати працездатності співробітника поліції.

Кабінет міністрів України затвердив порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) чи втрати працездатності поліцейського. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram, пише УНН.

Деталі

"Затверджено, відповідно до частини третьої статті 97 ЗУ "Про Національну поліцію", Порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) чи втрати працездатності поліцейського", - написав Мельничук.

За його словами, порядок визначає механізм призначення і виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) чи втрати працездатності поліцейського центрального органу управління поліції, територіальних (у тому числі міжрегіональних) органів Національної поліції, установ, закладів професійної (професійно-технічної) освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління Національної поліції, поліцейських, зокрема:

  • курсантів; 
  • слухачів закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських; 
  • поліцейських, які були відряджені до державних органів, установ та організацій із залишенням на службі в поліції, але із звільненням із займаної посади з подальшим призначенням на посади відповідно до переліку посад, які можуть бути заміщені поліцейськими в державних органах, установах та організаціях

Доповнення

З третього жовтня 2023 року набрав чинності закон щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб (№ 3379-ІХ).

Популярні

Новини по темі

Плетенчук: минулої доби ЗСУ знищили російський "солнцепек"

 • 17972 переглядiв