uriad-vdvichi-zbilshyv-rozmir-hrantiv-za-prohramoiu-vlasna-sprava-dlia-kharkivian-minekonomiky

Уряд вдвічі збільшив розмір грантів за програмою "Власна справа" для харків'ян - Мінекономіки

 • 35599 переглядiв

Уряд вдвічі збільшив граничну суму грантової допомоги на розвиток бізнесу за програмою "Власна справа", для тих підприємців, які працюють у Харкові чи Харківській області. На розвиток бізнесу від держави харків’яни можуть отримати до 500 тис. гривень. Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає УНН.

Уряд вдвічі збільшив розмір грантів за програмою "Власна справа" для харків'ян – до 500 тис. гривень. Таким чином Уряд стимулює розвиток економіки регіону, який потерпає від системних регулярних обстрілів,

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що для отримання гранту менше ніж на 75 тис. гривень фізособами, які ще не зареєструвалися як ФОП, тепер не обовʼязково створювати робоче місце.

Також для отримання гранту від 50 000 гривень до 75 000 гривень - не обов'язково створювати робочі місця, така умова діє виключно для фізосіб, які ще не зареєструвалися, як ФОП.

  • Від 75 тис. гривень до 150 тис. гривень - необхідно створити 1 робоче місце для фізосіб, які ще не зареєструвалися, як ФОП.
  • Від 50 тис. гривень до 150 тис. гривень - необхідно створити 1 робоче місце, це умова для всіх.
  • Від 150 тис. гривень до 250 тис. гривень - необхідно створити 2 робочих місця для всіх.

"Отримані грантові кошти можна витратити на оренду, обладнання, меблі, програмне забезпечення, маркетинг та рекламу тощо", - додають в Мінекономіки.

Нагадаємо

Внаслідок російської агресії до лав ЗСУ було мобілізовано принаймні сотні тисяч чоловіків. Після демобілізації, яка триває і зараз, і буде значно масштабнішою по закінченню війни, ці люди зіткнуться з низкою проблем, однією з яких є працевлаштування та адаптація у цивільному житі. Одним із варіантів розв'язання цих проблем є створення ветераном власної справи, яка дасть можливість не лише заробляти на життя, а і якомога швидше пройти адаптаційний період, який чекає на всіх, хто демобілізувався.

Популярні

Новини по темі

Російські війська атакують Херсон, у місті чути вибухи

 • 23284 переглядiв

Німеччина не позбавлятиме біженців з України соцдопомоги

 • 22630 переглядiв

У Франції стався напад з ножем, п'ятеро поранених

 • 16820 переглядiв