uriad-ukhvalyv-postanovu-yaka-pokrashchyt-metody-obliku-sumnivnykh-borhiv-derzhavnymy-pidpryiemstvamy

Уряд ухвалив постанову, яка покращить методи обліку сумнівних боргів державними підприємствами

 • 41330 переглядiв

Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо вдосконалення обліку підозрілих боргів у державних монополіях та підприємствах з чистим прибутком понад 50 мільйонів гривень.

Сьогодні, 24 травня, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що покращує облік підозрілих боргів у державному секторі. Тепер Мінфін контролюватиме, як державні підприємства-монополісти або тих у кого чистий прибуток становить понад 50 млн гривень. Про це повідомили у Міністерстві фінансів, пише УНН.

Згідно з новими правилами, Міністерство фінансів контролюватиме, як державні підприємства, що мають статус природних монополій або чистий прибуток понад 50 мільйонів гривень, формують резерви для компенсації можливих втрат від непогашених боргів.

Зокрема, це стосується:

  • методів розрахунку величини резерву сумнівних боргів;
  • способу визначення коефіцієнта сумнівності, який показує, наскільки ймовірним є неповернення боргів.

Також були оновлені методики оцінки ризиків неповернення боргів, відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ 9). Це дозволить підприємствам державного сектору ефективніше управляти своїми фінансами та знизити ризики для державного бюджету.

Нагадаємо

Найбільший в Україні виробник спирту ДП "Укрспирт" повністю припинив виробничу діяльність і має багатомільйонну заборгованість перед державним бюджетом.

Популярні

Новини по темі

росія тримає у полоні понад 400 українських жінок - Коордштаб

 • 19208 переглядiв

У застосунку "Київ Цифровий" стався збій

 • 22322 переглядiв