ukenru
uriad-planuie-dva-roky-vyplachuvaty-pereselentsiam-subsydii-na-orendu-zhytla-minsotspolityky

Уряд планує два роки виплачувати переселенцям субсидії на оренду житла - Мінсоцполітики

 • 30864 переглядiв

У Мінсоцполітики повідомили, що розробили механізм виплати субсидій на оренду житла для ВПО. При цьому сума субсидії коригуватиметься залежно від середньої вартості оренди квартир в регіоні, доходу домогосподарства та розміру сім'ї.

У найближчі два роки внутрішнім переселенцям планують видавати субсидію для оренди житла. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики, передає УНН.

Деталі

Міністерство соціальної політики розробляє механізм виплати субсидій переселенцям на оплату оренди житла. Очікується, що програма буде запроваджена з червня цього року і діятиме протягом двох років. Проте наразі проєкт знаходиться на стадії узгодження.

Розмір субсидії буде адаптований до вартості оренди житла в конкретному регіоні або місті. Це означає, що сума субсидії буде враховувати різницю у ціні оренди в таких місцях, як Київ, Миколаїв, Закарпаття або в невеликих населених пунктах.

Крім того, розмір субсидії буде регулюватись залежно від:

  • кількості осіб у родині, яка орендує житло; 
  • доходів домогосподарства; 
  • спроможності оплачувати рахунки за оренду самостійно.

Субсидія на оренду житла буде надаватися з врахуванням  доходів: чим вони менші, тим більший відсоток оренди житла покриватиме субсидія. Першочергово ця підтримка буде надана внутрішньо переміщеним особам. У майбутньому така допомога може розповсюдитися і на інших громадян, що потребують державної підтримки у цьому напрямку.

Додамо

Міністерство наводить даня дослідження аналітичної компанії CEDOS, проведене за підтримки Ради Європи на замовлення Мінсоцполітики, згідно з яким ціни на житло в Києві на 22% (до 8,4 тис. грн за однокімнатну квартиру) вищі за середні по країні. А у Миколаєві та Миколаївському регіоні – нижчі на 30-35% (не перевищують 4,5 тис. грн), а на Закарпатті – вищі у 2,5 рази порівняно з середніми по країні (досягаючи 17 тис. грн за однокімнатну квартиру). Найнижчі ціни в Чернігівському, Сумському, Харківському та Херсонському регіоні, де оренда однокімнатної квартири в області коштує від 2,8 тис. грн до 4,4 тис. грн, а в обласних центрах - від 3,2 тис.грн до 5 тис. грн.

01.01.24, 07:00 • [views_0]