uriad-bolharii-na-choli-z-premier-ministrom-yde-u-vidstavku

Уряд Болгарії на чолі з прем'єр-міністром йде у відставку

 • 23399 переглядiв

Прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков подав у відставку свого уряду на день раніше запланованого терміну в рамках раніше узгодженої ротації між політичними партіями.

Прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков подав заяву про відставку свого уряду. Про це повідомляє BTA, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що він подав заяву на день раніше від запланованого терміну в рамках узгодженої раніше ротації. Документ вже направили до канцелярії парламенту Болгарії.

Найближчими днями можуть визначити, чи отримає Болгарія новий уряд, чи відбудуться дострокові парламентські вибори в червні разом із виборами до Європейського парламенту в країні 9 червня.

Болгарія хоче забрати у росії курорт на узбережжі Чорного моря25.01.24, 11:28

Доповнення

Влітку минулого року дві найбільші групи в чинному парламенті "Продовжуємо зміни — Демократична Болгарія" (ПЗ-ДБ) і "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" уклали договір із Союзом демократичних сил (ГЕРБ-СДС).

За домовленістю, Денков і віцепрем’єрка Марія Габріель мали ротаційно обіймати посади премʼєр-міністра і віцепремʼєр-міністра протягом девʼяти місяців.

За умови дотримання цієї угоди обидві парламентські групи, а також "Рух за права і свободи" (РПС) проголосували за призначення кабінету Денкова на посаду 6 червня 2023 року. Ротація мала відбутися 6 березня 2024 року.

Нагадаємо

У 2025 році газопровід "Балканський потік" через Болгарію стане головним маршрутом постачання російського газу до Європейського Союзу та України після того, як транзит через Україну буде припинений.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Болгарії на чолі з прем'єр-міністром йде у відставку

     • 23399 переглядiв

    У компанії Meta назвали причину збою в роботі Facebook та Instagram

     • 24248 переглядiв