ukrayintsi-narostili-spozhivannya-elektroenergiyi-pislya-vikhidnikh-v-ukrenergo-poperedili-pro-avariyni-vidklyuchennya

Українці наростили споживання електроенергії після вихідних: в Укренерго попередили про аварійні відключення

 • 957184 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Ситуація в енергосистемі залишається складною, до того ж споживання зросло після вихідних. І в разі перевищення понад встановлений ліміт по областях можуть і далі аварійно вимикати електроенергію, попередили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Станом на 5 грудня ситуація в енергосистемі України залишається складною. Зберігається дефіцит електроенергії. Усім обленерго доведені ліміти добового споживання електроенергії", - вказали в компанії.

Деталі

За даними Укренерго, протягом вихідних, завдяки збільшенню потужності атомних електростанцій та традиційному для суботи-неділі зниженню споживання, "вдалося застосовувати мінімальний обсяг аварійних відключень".

"На ранок понеділка, диспетчерський центр “Укренерго” фіксує зростання обсягів споживання електроенергії. Це пов’язано як із початком робочого тижня, так і з відчутним зниженням температури майже по всій країні", - повідомили у компанії.

Там нагадали, що "у разі недотримання лімітів споживання вводяться аварійні відключення". А графіки планових відключень складає, застосовує і публікує обленерго.

"Попереду у всіх нас непростий опалювальний сезон. Внаслідок російських ракетних ударів енергосистема країни зазнала суттєвих уражень", - додали в Укренерго.

Доповнення

Україна пережила вже сім хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни. Через це утворився дефіцит в енергосистемі.

23 листопада масований ракетний обстріл армії рф по Україні призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також були уражені об'єкти електропередачі. У багатьох містах України були перебої зі світлом, у тому числі у столиці. Відключення електропостачання були екстреними, без дотримання графіків.

Згодом стабілізаційні графіки почали повертати. Оператори систем розподілу (обленерго) відповідатимуть за справедливе застосування графіків відключення електроенергії.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський став людиною року за версією Financial Times

     • 873634 переглядiв

    У Швеції вбили блогера, який критикував кадирова – ЗМІ

     • 977617 переглядiв

    Три тайконавти повернулися на Землю після піврічної місії

     • 1016799 переглядiв