ukrayina-pokraschila-pokazniki-v-reytingu-protidiyi-zmini-klimatu

Україна покращила показники в рейтингу протидії зміни клімату

 • 11626 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. За висновками дослідників організації NewClimate Institute, Germanwatch і Climate Action Network, Україна посіла 18 місце, відносно висока загальна оцінка пов’язана із хорошим показником енергоефективності та невисокою кількістю викидів парникових газів. Про це передає УНН з посиланням на дослідження NewClimate Institute, Germanwatch і Climate Action Network.

"За висновками дослідників, Україна із оцінкою в 60 балів посіла перше місце в групі "жовтого спектру" – країн із середнім рівнем успішності в протидії змінам клімату. Минулого року – в рейтингу Climate Change Performance Index – Україна була на 20 місці", - йдеться у звіті. 

Стосовно України, автори дослідження вважають, що відносно висока оцінка пов’язана з хорошим показником енергоефективності та невисокою кількістю викидів парникових газів. Але вони вважають, що на це вплинули економічні складнощі, ніж свідомі підходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що не вірить висновкам доповіді Білого дому з питань зміни клімату

"Експерти наголошують, що високий загальний рейтинговий бал є скоріше результатом економічної кризи внаслідок конфлікту на Донбасі, ніж ефективної кліматичної політики. Вони критикують брак амбітності в національній кліматичній політиці. Це також позначається на дуже низькій оцінці національної кліматичної оцінки та того, як темпи зниження викидів і розвиток енергетики з відновлюваних джерел до 2030 року відповідають задачі не допустити підвищення температури Землі на 2 градуси за Цельсієм", – написали у звіті.

У звіті також додали, що жодна з країн не докладає достатніх зусиль для протидії небезпечним змінам клімату. За даними досліджень, обсяги викидів парникових газів за 2018 рік сягнуть рекордного рівня.

Нагадаємо, у Брюсселі в неділю, 2 грудня, пройшла масова демонстрація на захист клімату. За даними поліції бельгійської столиці, в заході взяли участь близько 65 тисяч осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 105683 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 101935 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 99984 переглядiв

    Новини по темі

    На Фонд підтримки інновацій направлять близько 350 млн грн

     • 10273 переглядiв

    У столичній каналізації знайшли труп

     • 25935 переглядiв

    Службові собаки розшукали у житлі рецидивіста гранатомет

     • 9770 переглядiв

    Курбедінов вийшов з-під арешту в Криму

     • 10137 переглядiв

    На Херсонщині розпочались тактичні навчання

     • 12784 переглядiв

    "Норд" уцінили та знову хочуть продати

     • 11250 переглядiв

    У Дніпрі рецидивіст згвалтував 9-річного хлопчика

     • 16303 переглядiв