ukenru
ukrayina-ne-yizdit-na-peregovori-schob-zdavati-svoyi-pozitsiyi-kuleba-pro-nastupnu-zustrich-u-normandskomu-formati

Україна не їздить на переговори, щоб здавати свої позиції: Кулеба про наступну зустріч у "нормандському форматі"

 • 14704 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. На жодні переговори Україна не їздить для того, щоб здавати свої позиції або завдавати шкоди національним інтересам, і переговори радників "нормандської четвірки" в Берліні не стануть винятком з цього правила. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час пресконференції за підсумками переговорів з федеральним міністром закордонних справ Німеччини, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Всі ті конспірологічні теорії, чутки, які зараз циркулюють в українському медіа просторі і нагнітають атмосферу – вони не відповідають дійсності. На жодні переговори Україна не їздить для того, щоб здавати свої позиції або завдавати шкоди національним інтересам. І переговори в Берліні не стануть винятком з цього правила", - сказав міністр.

Деталі

Зі слів Кулеби, кілька тижнів тому у Парижі була "дуже непроста зустріч", і підготовка зустрічі в Берліні є також непростою.
Водночас, каже міністр, Україна і партнери працюють над тим, щоб "як мінімум" після зустрічі в Берліні переговори на рівні радників Нормандського формату продовжились і була запланована ще одна зустріч.

"Тому що це означатиме, що Росія залишатиметься на дипломатичному треку – а це дуже важливо саме по собі. Як максимум, ми сподіваємось, що будуть напрацьовані конкретні рішення про те, як розблокувати по-суті роботу тристоронньої контактної групи і зрушити її з місця", - додав він.

Що було раніше

Як писав УНН, минулого тижня міністр закордонних справ України повідомив, що радники лідерів “нормандської четвірки” — України, Росії, Німеччини та Франції — зустрінуться наступного тижня. Від України на зустріч мав поїхати Єрмак.

Президент України Володимир Зеленський раніше казав, що очікує від цієї зустрічі домовленість щодо зустрічі лідерів “нормандської четвірки”.

Українські Національні Новини

Політика