ukenru
ukrayina-ne-khoche-asimilyuvati-ugortsiv-z-zakarpatskoyi-oblasti-klimkin

Україна не хоче асимілювати угорців з Закарпатської області - Клімкін

 • 11706 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Україна не хоче асимілювати угорців з Закарпатської області. Про це заявив у понеділок в інтерв’ю для угорського телебачення M1 глава української дипломатії Павло Клімкін, висловлюючи надію на домовленість щодо українського освітнього закону, передає УНН з посиланням на "Польське Радіо". 

Міністр підкреслив, що Закон про освіту, який, на думку Угорщини, обмежує права угорської меншини на Закарпатті, - спрямований на підтримку української мови та не перешкоджає використанню мови національними меншинами.

Павло Клімкін висловив переконання, що влада обох країн зможе "знайти спільний знаменник" у питанні Закону про освіту.

Голова МЗС України також висловився на тему інших питань, які останнього часу критикувала влада Угорщини. Зокрема, йдеться про список чиновників з угорським громадянством у "Миротворці" та подвійне громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін заспокоїв: депортувати угорців з подвійним громадянством ніхто не буде

Павло Клімкін наголосив, що подвійне громадянство суперечить українському законодавству, проте, як зазначив політик, в Україні немає жодних санкцій за подвійне громадянство.

Міністр Климкін зазначив, що угорці з Закарпаття повинні відчувати себе в Україні як вдома, тому що це їхній дім, а євросоюзна та євроатлантична інтеграція України буде дуже корисною і для Угорщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін пообіцяв "більше України" в кожен куточок Закарпаття

Нагадаємо, у вересні міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв, що українська сторона належним чином відреагує на видачу Угорським консульством жителям Закарпаття угорських паспортів.

Українські Національні Новини

Політика