ukrainskyi-instytut-knyhy-stvoryv-interaktyvnu-mapu-knyharen-ta-literaturnykh-podii-dlia-populiaryzatsii-chytannia

Український інститут книги створив інтерактивну мапу книгарень та літературних подій для популяризації читання

 • 28943 переглядiв

Український інститут книги створив інтерактивну мапу книгарень України, щоб популяризувати читання та зробити книжки доступнішими для українських читачів.

Український інститут книги презентував інтерактивну мапу книжкової системи України, що має на меті сприяти популяризації читання та наблизити книжку до українського читача. Про це Український інститут книги повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці, передає УНН.

Інтерактивна мапа книжкової екосистеми – це зручний і корисний інструмент, який містить багато інформації про місця і події, які потрібні читацькій аудиторії. У першому шарі зібрана інформація про книгарні України. Найближчим часом ми додамо шари з літературними музеями та книжковими фестивалями.

– розповіли про проєкт в Інституті книги.

Деталі

У відомстві розповіли, що створила інтерактивну мапу студентка Навчально-наукового інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Катерина Плевако. За допомогою інструментів Google Maps  вона почала позначати місця та події потенційно цікаві читаючим українцям. Допомогла їй реаліхувати цю ідею провідна фахівчиня відділу промоції читання Українського інституту книги Віра Карасьова.

На сьогодні на мапі позначено 447 книгарень. Розуміючи, що книжкова екосистема України, як і будь-яка інша, постійно змінюється, просимо вас долучитися до актуалізації мапи і допомогти нам зі збором інформації. Ми плануємо періодично оновлювати дані на мапі, тому команда Українського інституту книги буде вдячна, якщо ви знайдете ще не позначені книгарні й надішлете нам цю інформацію.

– попросили в Інституті книги.

Свої пропозиції по інтерактивні мапі мона надіслати на електронну пошту: vira.karasjova@ubi.org.ua (у темі листа просять зазначати "Інтерактивна мапа").

Актуальну "книжкова мапа" можна переглянути за посиланням.

Тетяна Салганік

Культура

    Популярні

    Новини по темі