ukraina-zaoshchadyt-blyzko-130-mln-dol-shchorichno-zavdiaky-znyzhenniu-komisii-mvf-rashkovan

Україна заощадить близько 130 млн дол. щорічно завдяки зниженню комісій МВФ - Рашкован

 • 9581 переглядiв

Рада директорів МВФ зменшила свої комісії в середньому на 36%. Для України це означає економію близько 130 млн доларів щорічно, або 650-700 млн доларів за наступні 5 років, заявив заступник виконавчого директора МВФ, представник України Владислав Рашкован у Facebook у понеділок, пише УНН.

Деталі

"У п’ятницю, 11 жовтня, Рада директорів МВФ ухвалила рішення щодо зменшення рівня своїх комісій (charges, surcharges та commitment fees), які впливають на вартість ресурсів для країн, які розвиваються, та в яких є програми фінансування від Фонду. У середньому розмір комісій зменшується на 36%, що зменшить доходи МВФ приблизно на 1,2 млрд дол на рік", - зазначив Рашкован.

"Це рішення також має позитивний вплив для України: наші загальні річні витрати за користування ресурсами МВФ зменшаться десь на 130 млн дол. Приймаючи до уваги майбутні транші МВФ по існуючій програмі, ефект на наступні 5 років – 650-700 млн доларів. Не погано, в тому числі тому, що затрати для України зменшуються на рівні 38-39%, тобто більше, ніж для інших країн", - наголосив Рашкован.

МВФ завершить п'ятий перегляд програми розширеного фінансування для України до 21 жовтня04.10.24, 12:56

Популярні

Новини по темі

Вчені розробляють наночастинки для боротьби з ожирінням

 • 8650 переглядiв