ukenru
ukraina-ta-moldova-obhovoryly-yevropeisku-intehratsiiu-spivpratsiu-ta-pidtrymku-ukrainy

Україна та Молдова обговорили європейську інтеграцію, співпрацю та підтримку України

 • 113297 переглядiв

Перший віцеспікер Верховної Ради України зустрівся з Віцепрем'єр-міністром та Міністром закордонних справ Молдови, щоб обговорити питання європейської інтеграції, двосторонніх відносин, а також очікування України щодо участі Президента Молдови у Глобальному саміті миру.

У межах робочої зустрічі Перший віцеспікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з Віцепрем’єр-міністром та Міністром закордонних справ Республіки Молдова Міхаєм Попшоєм. Про це повідомляє Прес-служба Апарату Верховної Ради України, передає УНН.

У першу чергу, Олександр Корнієнко зауважив, що Український Парламент зацікавлений у подальшій розвинені міжпарламентської співпраці. Він відзначив, що такі зустрічі створять можливість для обміну досвідом і координації позицій у цьому аспекті законодавчої діяльності.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, пов'язані з процесом євроінтеграції.

Зовнішньополітичні пріоритети України та Республіки Молдова щодо Європейського Союзу збігаються – це міцна основа для подальшого розвитку двосторонніх відносин та співпраці на міжнародній арені

– заявив Олександр Корнієнко

Також Перший віцеспікер підкреслив очікування України на особисту участь Президентки Молдови Майї Санду у Глобальному саміті миру.

Крім цього, Олександр Корнієнко висловив вдячність за те, що понад 100 тисяч українських громадян знайшли тимчасове притулок на території Молдови. Особливо він зазначив, що Молдова надала Україні вісім траншів гуманітарної допомоги на суму приблизно семи мільйонів доларів США.

У заключенні, Перший віцеспікер поінформував, що Україна стійко підтримує територіальну цілісність Республіки Молдова в рамках її міжнародно визнаних кордонів. Він також відзначив, що Україна високо оцінює солідарність Молдови з українським народом і щиро вдячна за підтримку та допомогу у ці важкі часи.

Стосунки України з НАТО чітко визначені, вступ в Альянс можливий після прийняття політичного рішення - Корнієнко08.03.24, 18:42 • [views_0]