ukenru
ukraina-otrymala-15-mlrd-dolariv-vid-svitovoho-banku-shmyhal

Україна отримала 1,5 млрд доларів від Світового банку - Шмигаль

 • 59456 переглядiв

У березні цього року Україна отримає рекордне бюджетне фінансування від наших союзників за весь час війни та за всю історію незалежності. Мова йде про більш ніж 9 млрд доларів.

Сьогодні Україна отримала 1,5 млрд доларів від Світового банку, які направлять на на соціальні, гуманітарні цілі та відновлення. Загалом же у березні Україна отримає понад 9 млрд доларів підтримки. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

"Робота з міжнародними партнерами залишається серед головних завдань нашого Уряду. У березні цього року Україна отримає рекордне бюджетне фінансування від наших союзників за весь час війни та за всю історію незалежності. Мова йде про більш ніж 9 млрд доларів", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що 4,5 млрд євро Україна отримає євро від Європейського Союзу в межах Ukraine Facility, 1,5 млрд доларів від Канади, 880 млн доларів від МВФ, 230 млн доларів від Японії.

"Також сьогодні на рахунки України надійшли 1,5 млрд доларів від Світового банку. Це кошти на підтримку політики розвитку (DPL), які ми спрямуємо на соціальні, гуманітарні цілі та відновлення. Вдячні Світовому банку, вдячні Японії, Великій Британії, ЄС, Канаді, МВФ та всім нашим партнерам, які підтримують Україну. Це надзвичайно важливі ресурси, які дуже допомагають нашому Уряду фінансувати всі критичні видатки бюджету. Зокрема, мова йде і про пенсії", - додав Шмигаль

За його словами, у березні понад 10 млн пенсіонерів вчасно отримали проіндексовані виплати на загальну суму 62 млрд гривень.

Також Шмигаль розповів, що з 1 квітня планується підвищення пенсій для працюючих пенсіонерів. Нагадав прем’єр і про підвищення з 1 квітня мінімальної зарплати з 7100 гривень до 8 тис. гривень.

Нагадаємо

26 березня Україна отримала 880 млн доларів від МВФ як третій транш фінансової підтримки в межах програми розширеного фінансування для покриття пріоритетних бюджетних видатків та підтримки макрофінансової стабільності.