ukenru
ukraina-maie-pravo-na-samooboronu-hensek-nato-vidreahuvav-na-udary-po-terytorii-rf

"Україна має право на самооборону": генсек НАТО відреагував на удари по території рф

 • 31295 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна має право завдавати ударів по законних військових цілях за межами своєї території для самозахисту від російського вторгнення, відповідно до Статуту ООН.

Україна має повне право завдавати удари по ворожій інфраструктурі за межами своєї території. Про це під час пресконференції заявив з президентом Фінляндії Александром Стуббом заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає УНН.

Деталі 

Столтенберг зауважив, що саме росія вдерлася  в Україну, грубо порушивши міжнародне право, і Київ має закріплене в Статуті ООН право на самооборону.

І ми маємо право допомогти Україні відстояти право на самооборону, не втягуючи членів НАТО в конфлікт. І Україна має право на самооборону, зокрема, завдавати ударів по легітимних військових цілям за межами України, щоб захистити себе

- заявив генсек НАТО.

Доповнення

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що українській армії слід зосередитися на ударах по російських цілях, які мають "безпосередній вплив на війну", ніж атакувати нафтопереробні заводи на території ворога.  

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ жодного разу не використовував зброю західних партнерів для завдання ударів по території рф. За його словами, всі атаки вглиб росії здійснюються виключно зброєю українського виробництва.