uhorshchyna-zapevnyla-yes-shcho-zavershyla-myrotvorchu-misiiu-orbana-shchodo-ukrainy-zmi

Угорщина запевнила ЄС, що завершила "миротворчу місію" Орбана щодо України - ЗМІ 

 • 25148 переглядiв

Угорщина повідомила ЄС про завершення своєї 'миротворчої місії' щодо України після критики з боку Союзу. Проте в європейських столицях сумніваються у щирості цієї заяви і не виключають можливого відновлення 'місії' Орбаном.

Угорщина запевнила Європейський Союз, що завершила так звану "миротворчу місію" щодо України. Про це повідомляє El Pais з посиланням на джерела, передає УНН

Деталі

Зустрічі Орбана з путіним в москві, главою Китаю Сі Цзіньпіном та Дональдом Трампом щодо обговорення України в межах нібито "мирній місії", які збіглися з початком піврічного головування Угорщини в Раді ЄС, викликали обурення інституцій спільноти та більшості столиць у блоці. 

Зазначається, що Союз і Європейський парламент закликали до заходів у відповідь проти Будапешта і вже бойкотують зустрічі на високому рівні, організовані Угорщиною, яка головує в Раді ЄС.

Після розбіжностей, через які Будапешт був змушений відзвітувати за ці зустрічі, Угорщина завершила цю "мирну місію", згідно з нотою, надісланою державам-членам угорським міністром з європейських справ Яношем Бокою, про що повідомляють кілька дипломатичних джерел. 

Однак у столицях сумніваються, що це правда, і вважають, що Орбан, великий провокатор, й може відновити цей маневр, коли захоче.

Після візитів до росії та Китаю Орбан надав ЄС власний "мирний план" щодо війни в Україні15.07.24, 14:18

Доповнення

19 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що продовжить свою самопроголошену "мирну місію", попри критику з боку Європейського Союзу за те, що він перевищив роль головування, яке наразі обіймає його країна у блоці.

Популярні

Новини по темі