ukenru
u-zelenskogo-vidreaguvali-na-zayavi-pro-skasuvannya-movnogo-zakonu

У Зеленського відреагували на заяви про скасування мовного закону

 • 43563 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. В Адміністрації Президента України Володимира Зеленського відхрестилися від заяв співвласника студії "Квартал 95" Бориса Шефіра про, зокрема, зменшення частки мовних квот на телебаченні й радіо, скасування закону про мову та можливість домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це з посиланням на прес-службу АП повідомляє BBC Україна, передає УНН.

"Він висловив виключно власну думку. Ця думка не збігається з позицією президента України Володимира Зеленського та Адміністрації Президента", - заявили у прес-службі.

Також в АП нагадали, що Борис Шефір не є посадовцем Адміністрації Президента чи членом партії "Слуга народу", - так само як не є ані штатним, ані позаштатним радником Президента.

"З часу вступу Володимира Зеленського на посаду Борис Шефір не спілкувався з Главою держави", - уточнили в прес-службі президента.

В АП вказали, що Президент неодноразово висловлював свою позицію щодо можливих переговорів з Росією: вони не виключені, але їхній формат має бути погоджений із міжнародними партнерами України.

Що ж до мовного закону, додали в АП, то Зеленський підтримує статус української мови як єдиної державної. При цьому Президент вважає, "що держава має сприяти розвитку української мови шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, а не заборон і покарань", йдеться у відповіді прес-служби Глави держави.

Коментуючи ідею зменшення квот, в прес-службі заявили, що це не є компетенцією Президента: "З цього питання має бути широкий професійний і громадський діалог".

Раніше співвласник групи "Квартал 95" Борис Шефір висловив думку, що потрібно зменшити частку мовних квот на телебаченні й радіо, а також скасувати закон про мову й "ухвалити нормальний закон".

Додамо, Володимир Зеленський до президентства був актором і художнім керівником "Кварталу 95". Компанія "Квартал 95" була заснована у 2003 році Володимиром Зеленським, Сергієм і Борисом Шефірами, вказано на сайті компанії.

Як повідомляв УНН, у Кабміні вважають неприйнятним можливе скасування закону про українську мову. Голова ВР Парубій заявив, що український народ не дозволить відмінити ні закон про мову, ні квоти, ні декомунізацію. 

Українські Національні Новини

Політика