u-yes-rozpochaly-antymonopolne-rozsliduvannia-proty-delivery-hero-ta-glovo

У ЄС розпочали антимонопольне розслідування проти Delivery Hero та Glovo

 • 10850 переглядiв

Єврокомісія розслідує можливе порушення правил конкуренції ЄС компаніями Delivery Hero та Glovo. Підозрюється розподіл ринків, обмін комерційною інформацією та домовленості щодо персоналу.

Європейська Комісія розпочала офіційне антимонопольне розслідування, щоб оцінити, чи порушили Delivery Hero та Glovo правила конкуренції ЄС. Про це пише УНН з посиланням на Єврокомісію.

Деталі

Зазначається, що Delivery Hero та Glovo - дві найбільші компанії з доставки їжі в Європі. З липня 2018 року Delivery Hero володіла міноритарною часткою в Glovo, а в липні 2022 року отримала одноосібний контроль.

Комісія занепокоєна тим, що перед поглинанням Delivery Hero і Glovo могли розподілити географічні ринки та обмінюватися комерційно важливою інформацією (наприклад, про комерційні стратегії, ціни, потужності, витрати, характеристики продукції).

Єврокомісія відкрила провадження проти Meta щодо захисту прав неповнолітніх у Facebook й Instagram16.05.24, 14:24

Також у ЄС стурбовані тим, що компанії могли домовитися не переманювати співробітників одна одної. Такій практиці могла сприяти міноритарна частка Delivery Hero у Glovo.

Якщо це буде доведено, поведінка компаній може порушувати правила конкуренції ЄС, які забороняють картелі та обмежувальні ділові практики.

Комісія проведе своє поглиблене розслідування в першочерговому порядку. Початок офіційного розслідування не передбачає його результатів.

Нагадаємо

Європейська комісія підозрює, що компанія Apple за допомогою свого магазину застосунків Apple Store "незаконно пригнічує конкуренцію". Тепер компанії загрожує штраф у розмірі до 10% від світового річного доходу.

Популярні

Новини по темі