u-vms-ukrainy-shkoduiut-pro-skasuvannia-paradu-rf-u-chornomu-mori-nazvaly-prychynu

У ВМС України "шкодують" про скасування параду рф у Чорному морі: назвали причину

 • 37235 переглядiв

Речник ВМС ЗСУ висловив "жаль", що росія не провела парад до дня вмф у Чорному морі. Він зазначив, що Україна могла б долучитися до параду морськими безпілотниками.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук прокоментував рішення росіян не проводити парад до дня вмф рф в Чорному морі, зазначивши, що Україна могла би доєднатися до участі в ньому морськими дронами. Про це Плетенчук заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Відповідаючи на питання, стосовно нещодавнього параду росії до дня вмф, зокрема щодо одиниць кораблів, які показали на параді, Плетенчук відповів, що Україні мало цікаві кораблі, які входять до складу інших флотів, а їх ще три - Північний, Балтійський, Тихоокеанський.

Це вже інші театри і там вже протистояння інші. Вони до нашої акваторії в принципі теоретично можуть зайти через внутрішні води рф, але в цьому немає сенсу. Тому те, що в них там залишається на зовнішніх периметрах, нас стосується мало, а Босфор закритий. Що стосується параду, то ми дуже чекали, що вони проведуть тут парад. Могли б нього приєднатися, але такими маленькими одиничками безекіпажними. В цьому році вони чомусь парад в Чорному морі не провели. Дуже шкода насправді

- сказав Плетенчук.

Нагадаємо

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляв, що російський диктатор володимир путін влаштував у "день вмф рф" та "день хрещення русі" помпезне святкування, нехарактерне для минулих років, мета якого - залякування Заходу та ідеологічне виправдання російського мілітаризму.

Популярні

Новини по темі

На півдні та сході знищили 7 ворожих дронів-розвідників

 • 28415 переглядiв

Raiffeisen Bank починає скорочувати свої операції в росії - Bloomberg

 • 12061 переглядiв