u-viiskovykh-vyshakh-ukrainy-kursantiv-navchatymut-amerykanski-fakhivtsi-minoborony

У військових вишах України курсантів навчатимуть американські фахівці - Міноборони

 • 24294 переглядiв

Українські військові курсанти навчатимуться під керівництвом американських експертів та проходитимуть оцінювання за допомогою інструментів Армії США для виявлення потенційних лідерів та зміни військової культури в Україні.

У рамках посиленої співпраці курсантів у військових вищих навчальних закладах України навчатимуть спеціалісти з США. Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова зустрілась з представниками американської компанії Sonata, яка надає західну військову експертизу, консалтинг та матеріальну допомогу Україні для підтримки її оборони.

Цей процес відбувається у координації з Ukrainian Freedom Fund та представниками Генерального штабу Збройних сил України.

"США мають виконати те, що обіцяли": Генсек НАТО вказав на необхідність рішення Сполучених Штатів про підтримку України17.02.24, 15:56

Сторони домовилися, що курсантів у військових вищих навчальних закладах України навчатимуть спеціалісти з США. Також в рамках пілотного проєкту в одному з українських навчальних центрів впровадять інструменти оцінки, які використовують в армії США.

Метою тестування стане виявлення потенційних лідерів, які згодом зможуть стати сержантами. 

Ми маємо вже зараз максимально навчати майбутніх та чинних сержантів та офіцерів згідно з американськими стандартами. При цьому дуже важливо змінювати військову культуру. Адже від неї залежить майбутнє української армії. Переконана, що масштабні навчання в Україні за допомогою спеціалістів США дозволять вирішити багато актуальних проблем в українському війську

- заявила Калмикова.

Окремо на зустрічі обговорювали організацію навчання військовому процесу прийняття рішень (MDMP) сержантів та офіцерів в штабах всіх рівнів силами американських спеціалістів.

Нагадаємо

НАТО створить у Польщі спільний навчальний центр, який допоможе українським військовим обмінюватися досвідом із західними партнерами і тренуватися за стандартами НАТО, оскільки Київ прагне членства в Альянсі.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожий дрон атакував пересувний медпункт на Херсонщині

     • 21942 переглядiв