u-veresni-vidbudetsia-zasidannia-viiskovoho-komitetu-nato-obhovoriat-prohramy-shchodo-pidtrymky-ukrainy

У вересні відбудеться засідання військового комітету НАТО: обговорять програми щодо підтримки України

 • 62757 переглядiв

У жовтні відбудеться засідання Військового комітету НАТО, де обговорять підтримку України. Планується створення місії НАТО з безпеки та підготовки для України та запуск Спільного центру аналізу НАТО-Україна.

Наступного місяця відбудеться засідання найвищого військового органу НАТО – Військового комітету, на якому учасники обговорять подальшу підтримку України. Про це пише УНН з посиланням на пресреліз НАТО.

Деталі 

Зазначається, що під час особистої зустрічі начальники Генеральних штабів обговорять розвиток військової стратегії в НАТО. Президент Чехії Петр Павел приєднається до відкриття засідання Військового комітету.

Під час першої сесії начальники Генштабів країн НАТО обговорять виконання рішень, прийнятих главами держав і урядів Альянсу на Вашингтонському саміті в липні 2024 року.

У рамках пакета підтримки України НАТО на цій сесії також обговорюватиметься створення місії НАТО з підтримки безпеки та підготовки для України (NSATU), нового командування, яке покликане планувати, координувати та організовувати надання допомоги у сфері безпеки

- резюмували в Альянсі. 

Серед інших тем обговорять запуск Спільного центру аналізу, підготовки та навчання НАТО-Україна (JATEC), "важливого стовпа практичної співпраці", щоб визначити та застосувати уроки війни Росії проти України та підвищити оперативну сумісність України з НАТО.

В НАТО прогнозують війну в Україні ще на 3-4 роки, оскільки росія готова жити в умовах воєнної економіки10.07.24, 10:41

Доповнення

У НАТО додають, що  під час другої сесії Верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі поінформує учасників про виконання планів оборони і стримування в Євроатлантичному регіоні (DDA Family of Plans).

Окрім того, Верховний головнокомандувач ОЗС НАТО з питань трансформації генерал Філіп Лавін проінформує та поінформує про трансформацію бойових дій Альянсу відповідно до Процесу оборонного планування НАТО (NDPP).

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призначив Патріка Тернера старшим представником Альянсу на чолі місії в Україні, який координуватиме зусилля НАТО і надаватиме оцінку ситуації в Україні до моменту набуття нею членства в НАТО.

Популярні

Новини по темі

В Одесі пролунав вибух - мер

 • 27877 переглядiв