u-tsentri-lvova-pobili-transgendernu-viyskovu-politsiya-vidkrila-spravu

У центрі Львова побили трансгендерну військову: поліція відкрила справу

 • 1557369 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. У центрі Львова побили трансгендерну військову Хелен, повідомили 16 серпня у громадській організації KyivPride, пише УНН.

Деталі

"Трансгендерна військова Хелен приїхала до Львова у відпустку за сімейними обставинами. Померла мама Хелен, і дівчина приїхала, щоб її поховати", - вказали у KyivPride в Instagram.

Як повідомляється, 15 серпня до Хелен підійшов чоловік та почав агресивно спілкуватися, після того, як постраждала пропросила відійти, чоловік вдарив її. Постраждала зняла побої і написала заяву.

Як зазначили у KyivPride, Хелен служить уже три роки.

На ситуацію відреагував Омбудсмен.

"Ніхто не може бути дискримінований за будь-якою ознакою. Всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах", - написав Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець в коментарі під постом.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу.

"16 серпня до поліції із заявою про побиття звернулась трансгендерна особа. У її заяві вказано, що напередодні, 15 серпня, близько 22:20 на вулиці Староєврейській у Львові невідомий чоловік завдав їй кількох ударів в обличчя. За вказаним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Дії зловмисника кваліфіковані за частиною 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України", - повідомили у ГУНП у Львівській області.

Наразі, як вказано, поліцейські здійснюють необхідні заходи для встановлення особи зловмисника та притягнення його до відповідальності.

Водночас постраждала виклала відео з вибаченням чоловіка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Мін'юст хоче застосувати санкцію до міноборони білорусі

     • 865404 переглядiв