u-ssha-rosiianyn-iz-podviinym-hromadianstvom-vyznav-shcho-eksportuvav-boieprypasy-do-rf

У США росіянин із подвійним громадянством визнав, що експортував боєприпаси до РФ

 • 28126 переглядiв

Громадянин Росії з подвійним громадянством США і Росії визнав себе винним у незаконному експорті боєприпасів і компонентів вогнепальної зброї в Росію в 2020-2023 роках в обмін на оплату освіти і оренди своєї дочки.

Громадянин РФ та США Дмитро Тимашев визнав провину у порушенні антиросійських санкцій, повідомив Мін'юст США, передає УНН. Йдеться про експорт частин для вогнепальної зброї, компонентів та боєприпасів до РФ без дозволу. Як стверджується, 58-річний Тимашев відправляв товар в обмін на оплату навчання та оренди житла дочки в Єкатеринбурзі.

Деталі

Експорт озброєння здійснювався у 2020–2023 роках. До липня 2022 посилки відправлялися безпосередньо в Росію, пізніше - через Казахстан. Як йдеться у повідомленні Мін'юсту, обвинувачений координував роботу із помічником у Росії. У деклараціях було надано неправдиву інформацію про зміст посилок.

Вирок заплановано на 8 листопада. Тимашову загрожує до п'яти років позбавлення волі. Хто був одержувачем продукції, у повідомленні Мін'юсту США не уточнюється.

Bloomberg: Мін'юст США має намір подати позов до Apple через обмеження функцій iPhone21.03.24, 02:30

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала ударів по шести громадах Сумської області

 • 24664 переглядiв

Через обстріли Нікопольщини загинув чоловік

 • 21701 переглядiв

На прем'єрку Данії напали у Копенгагені

 • 25117 переглядiв