ukenru
u-sichni-2019-roku-nazk-zafiksuvalo-291-koruptsiyne-porushennya

У січні 2019 року НАЗК зафіксувало 291 корупційне порушення

 • 8639 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. За перший місяць 2019 року Національне агенство з питань запобігання корупції зафіксувало 291 порушення антикорупційного законодавства. Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає УНН.

"Національне агентство у січні склало та направило до суду 255 адміністративних протоколів та 26 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки кримінальних правопорушень. Так, до Нацполіції та органів прокуратури направлено по 11 обґрунтованих висновків, а до Національного антикорупційного бюро – 4 обґрунтованих висновки", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК направило до суду 7 адмінпротоколів за корупційні порушення

Також у січні розпочато 330 повних перевірок декларацій та завершено 31 перевірку. За результатами перевірок у 10 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а також встановлено ознаки умисного неподання 16 декларацій.

Складено 15 протоколів за порушення термінів подання декларацій. За несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 23 протоколи, 3 протоколи – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів. За недотримання посадовцями вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено 42 адмінпротоколи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК виявило 15 посадовців, які не подали декларації

"Також за порушення подання звіту політичної партії Національне агентство склало та направило до суду 30 протоколів, а за порушення порядку надання внеску на користь політпартії – 140 протоколів", - додали в агенстві.

2 протоколи складено за невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства.

Минулого місяця Національне агентство направило керівникам відомств 10 приписів, серед яких 8 з вимогою усунути порушення антикорупційного законодавства щодо врегулювання та запобігання конфлікту інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції та 2 за результатами перевірки в органах державної влади. Ці приписи є обов’язковими до виконання.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи, складені стосовно проректора КПІ та ще двох посадовців за порушення законодавчих вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Українські Національні Новини

Політика