u-rivnenskiy-oblasti-zaboronili-feyerverki-yizdu-na-avto-bez-glushnika-ta-polyuvannya

У Рівненській області заборонили феєрверки, їзду на авто без глушника та полювання

 • 138173 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. На Рівненщині ввели заборону на використання піротехнічних засобів, їзду на автомобілях, які не оснащені глушниками, а також полювання на території регіону. Про це повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль в Telegram, інформує УНН.

Деталі

За його словами, сьогодні Рада оборони області схвалила певні заборони, які діятимуть до скасування режиму воєнного стану:

  • продаж та запуск феєрверків, салютів і інших піротехнічних засобів;
  • рух транспортних засобів, у конструкції яких є система випуску відпрацьованих газів з прямотоком та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач (рух автомобілів та мотоциклів без глушників).

Разом з цим була введена заборона полювання на території регіону.

«Причина заборони, я думаю, зрозуміла. Сьогодні час захищати країну, а не отримувати «задоволення» в лісі. Хто хоче постріляти, запрошую до лав ЗСУ», - додав Коваль.

Доповнення 

У Верховній Раді зареєстрували проєкт щодо використання та обігу піротехнічних виробів. Особливої актуальності встановлення контролю та обмеження використання піротехніки набуло у зв'язку із здійсненням росією збройної агресії проти України. Відповідний законопроект №7438 народні депутати зареєстрували у Верховній Раді.

В Україні заборонено пересування маломірних плавзасобів на водоймах країни під час воєнного стану. Також діє заборона на період воєнного стану від Державної прикордонної служби на пересування маломірних плавзасобів у Чорному морі, Дністровському і Будацькому лиманах, річці Дунай та річці Дніпро в межах Чернігівської області.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі