u-radi-pochaly-blokuvaty-trybunu-parlamentari-vymahaiut-postavyty-na-holosuvannia-zakonoproiekt-pro-zaboronu-upts-mp

У Раді почали блокувати трибуну: парламентарі вимагають поставити на голосування законопроєкт про заборону УПЦ МП

 • 24028 переглядiв

Верховна Рада оголосила 30-хвилинну перерву через вимоги депутатів поставити на голосування законопроєкт про заборону УПЦ МП. Нардепи з плакатами блокують трибуну, вимагаючи розгляду законопроєкту.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив 30-ти хвилинну перерву в засіданні парламенту. Нардепи вимагають поставити на голосування законопроєкт, що передбачає заборону релігійних організацій, які пов'язані з країною-агресором та почали блокувати трибуну ВР. Про це пише УНН з посиланням на народних депутатів Олексія Гончаренка та Ярослава Железняка.

Деталі

"В Раді оголосили перерву на 30 хвилин за заявою двох фракцій. Йде зараз нарада щодо законопроєкту по московській церкві", - повідомив Гончаренко.

Нардеп Железняк додав, що, ймовірно, засідання Ради сьогодні не продовжиться.

"Виглядає так, що на сьогодні вже все. Десь до серпня", - написав Железняк.

Після цього депутати з плакатами проти московської церкви почали блокувати трибуну і вимагати розгляд законопроєкту про заборону УПЦ МП.

"Час зупинити найбільшу агентурну мережу москви. РПЦ - це підтримка війни і вбивства України. Московська церква вбиває", - написано на плакатах.

Раніше сьогодні Гончаренко повідомляв, що фракція "слуга народу" разом із нардепа із колишньої "ОПЗЖ" на Погоджувальній раді проголосували проти внесення у порядок денний питання про заборону московської церкви.

Також нардеп розповів, що є інформація, що всі засідання Ради скасують до кінця липня. Втім остаточно поки невідомо.

Доповнення

Це вже не вперше, коли нардепи вимагають винести в зал на голосування проєкт закону про заборону УПЦ МП. На черговому засіданні Ради у травні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив перерву в засіданні парламенту. Причиною цьому стало те, що дві парламентські фракції вимагають поставити на голосування законопроєкт, що передбачає заборону релігійних організацій, які пов'язані з країною-агресором.

Нагадаємо

Кабінетом міністрів України було зареєстровано у Верховній Раді України проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій" (№8371) ще в січні 2023 року.

Повідомлялося, що законопроект спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

Проектом закону передбачалося внесення змін до законів "Про свободу совісті та релігійні організації", "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", якими: унеможливлюється діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

Популярні

Новини по темі