ukenru
u-ponedilok-ministri-zakordonnikh-sprav-yes-obgovoryat-ukrayinu

У понеділок міністри закордонних справ ЄС обговорять Україну

 • 10565 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. У п’яту річницю Євромайдану Рада ЄС збереться для обміну думками щодо України. Напередодні виборів, які відбудуться 31 березня, ця дискусія стане можливістю для широкого обміну думками, що стосуються, зокрема, процесу реформ, а також безпекової та гуманітарної ситуації, особливо на сході України та Азовському морі. Про це повідомляє Європейська служба зовнішніх справ, передає УНН. 

Міністри обговорять процес реформ в Україні. Також вони звернуться до питання того, як ЄС може допомогти зберегти імпульс реформ, сприяючи впровадженню Угоди про асоціацію/глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі та забезпечуючи сталість отриманих результатів. 

Окрім того, міністри закордонних справ можуть обговорити питання того, як ЄС здатен допомогти у забезпеченні належного проведення президентських і парламентських виборів в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ЄС обговорить надання допомоги приазовським районам України

Очікується, що міністри обміняються думками з приводу безпекової та гуманітарної ситуації в уражених конфліктом регіонах України, а також щодо того, як ЄС може долучитися до поліпшення ситуації, що склалася. Також міністри торкнуться питання ситуації, що стосується Азовського моря та мілітаризації цього району, яка зростає; вони обговорять можливу соціально-економічну підтримку Євросоюзом цього регіону та питання того, як забезпечити безперешкодний та вільний прохід суден у Керченській протоці.

Як повідомляв УНН, пакет так званих “Азовських санкцій” щодо Росії за її агресію проти українських військовослужбовців та захоплення у полон українських моряків і кількох кораблів в цілому обговорено і затверджено.

Українські Національні Новини

Політика