u-polshchi-vzhe-kilka-tysiach-liudei-zareiestruvalysia-dlia-uchasti-v-ukrainskomu-lehioni-sikorskyi

У Польщі вже кілька тисяч людей зареєструвалися для участі в "українському легіоні" - Сікорський

 • 29962 переглядiв

Кілька тисяч людей вже зареєструвалися, щоб приєднатися до нового добровольчого військового підрозділу в Польщі для допомоги в обороні України.

Кілька тисяч  людей  уже зареєструвалися для участі в "українському легіоні" в Польщі, заявив міністр закордонних справ Радослав Сікорський на NATO Public Forum у Вашингтоні, передає УНН

У Польщі ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців з Польщі, у нас є до мільйона людей. Налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому призові. Що цікаво, багато хто з них хоче служити і ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть, що ми не хочемо бути кинутими в бій без належної підготовки та екіпіровки

- завив Сікорський.

Тому, як вказав Сікорський,Польща займається підготовкою та екіпіровкою, після чого добровольці "будуть доступні українському уряду в якості підрозділу з правом повернення в Польщу". 

"Якби так вчинила кожна європейська країна, в України було б кілька бригад", - зауважив міністр.

Нагадаємо 

В безпековій угоді з Варшавою зафіксовано формування та підготовку на території Польщі "українського легіону" - нового добровольчого військового підрозділу. Українці, які перебувають в Польщі, Литві в інших країнах ЄС добровільно зможуть приєднатися до оборони України. 

Популярні

Новини по темі

Ціна біткоїна сьогодні впала до 57 тис. доларів

 • 20615 переглядiв