u-polon-potraplyayut-desyatki-rosiyskikh-okupantiv-schodnya-andriy-yusov

У полон потрапляють десятки російських окупантів щодня - ГУР

 • 195040 переглядiв

Цитата

«Кожен день ми фіксуємо прибуття десятків росіян в український полон. Серед них і ті, хто потрапив у полон внаслідок бойових дій, і ті, хто здається добровільно», ― зазначив він.

Представник ГУР МО України нагадав, що поповнення обмінного фонду впливає на процес звільнення українських військовополонених. А також розповів про різке зростання кількості заявок у межах державної програми України для здачі в полон «Хочу жить». За його словами, якщо раніше отримували 70-100 звернень на день, то зараз цей показник у півтора-два рази вищий - 170 і більше.

«1000 заявок зараз перебувають у процесі реалізації і понад 200 – це успішні кейси виведення за лінію фронту військовослужбовців рф. Це лише за програмою «Хочу жить», – заявив Андрій Юсов

Такий ефект серед російських військових спровокувала успішна спецоперація української воєнної розвідки «Синиця», внаслідок якої пілот пкс рф Максим Кузьмінов перегнав гелікоптер Мі-8 в Україну.

Доповнення

Після успішної спецоперації українських спецслужб «Синиця», під час якої російський пілот перегнав до України гелікоптер Мі-8 армії, кількість російських військовослужбовців, які хочуть здатися в полон зросла на 70%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зʼявилися фото російського гелікоптера Мі-8, що перелетів в Україну і здався у полон

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У полон потрапляють десятки російських окупантів щодня - ГУР

     • 195040 переглядiв

    Україна повернула тіла 51 загиблого військового

     • 194343 переглядiв