u-pershu-cherhu-povertatymut-vazhkoporanenykh-zhinok-ta-voiniv-z-azovstali-budanov-rozkryv-stratehiiu-povernennia-ukraintsiv-z-polonu-rf

У першу чергу - важкопоранених, жінок та воїнів з "Азовсталі": Буданов розкрив стратегію повернення українців з полону рф

 • 42496 переглядiв

Глава ГУР окреслив пріоритети звільнення полонених: важкопоранені, жінки, та захисники "Азовсталі". Стратегію представлено на Ставці Верховного Головнокомандувача.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів про стратегію щодо повернення українців із російського полону, зазначивши, що у першу чергу повертатимуть важко поранених, жінок, тих, хто знаходиться в полоні вже довгий час та воїнів з "Азовсталі". Про це він заявив на спільному брифінгу з керівниками Міноборони, МВС, ГУР МОУ, СЗР та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, передає УНН.

"Ми будемо намагатися дотримуватися наступних принципів: перше - повертати в першу чергу всіх важкопоранених та тяжкохворих. Друге - всіх жінок, третє - всіх, хто знаходиться в полоні вже довгий час. Чим довше він знаходиться в полоні, на жаль, тим більше ми будемо займатися тим, що будемо максимально зусиль прикладати на повернення такої людини. Четверте - особливу роль для нас займає трагічний епізод - це події на "Азовсталі". Тож питанню повернення тих, хто був на "Азовсталі" ми приділяємо особливу увагу. Так само ми будемо докладати максимум зусиль для повернення всіх інших цивільних бранців, які знаходяться в полоні, як з початку повномасштабного вторгнення, так і тих, хто вже біля 10 років там знаходиться. Не будемо забувати про кримських татар і інших груп, на які ми так само звертаємо увагу. Такі рішення будуть прийняті сьогодні. Вони будуть втіленні в життя", - сказав Буданов.

Нагадаємо

На Ставці Верховного Головнокомандувача представлено стратегію повернення українців з російського полону. Президент доручив відомствам провести брифінг та залучити громадські організації до цієї роботи.

Популярні

Новини по темі