ukenru
u-noviy-zelandiyi-zibrali-mayzhe-7-mln-dolariv-dlya-dopomogi-zhertvam-teraktiv-v-kraystcherchi

У Новій Зеландії зібрали майже 7 млн доларів для допомоги жертвам терактів в Крайстчерчі

 • 7661 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Добровільні фонди пожертвувань для допомоги постраждалим під час терористичних атак на мечеті в Крайстчерчі зібрали понад 10 млн новозеландських доларів (6,88 млн доларів). Як повідомляє новинний портал Staff в п'ятницю, в зборі грошей взяли участь більше 85 тис. осіб, передає УНН.

"Це безпрецедентна відповідь на те, що трапилася в Новій Зеландії, і ми дякуємо всім, хто надав допомогу. Зібрана сума величезна... Ми були приголомшені щедрістю і посланнями зі словами підтримки від новозеландців і з боку всього світу", - зазначив виконавчий директор ініціювавший збір коштів державної ради з підтримки жертв насильства Кевін Цо.

За інформацією порталу, кошти, зібрані за допомогою трьох інтернет-ресурсів для краудфандінга, будуть передані сім'ям загиблих і постраждалих в результаті терактів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Зеландія заборонила штурмові та напівавтоматичні гвинтівки

Нагадаємо, 15 березня поліція Нової Зеландії отримала повідомлення про напад на мечеті Аль-Нур і Линвуд в місті Крайстчерч. В результаті нападу загинули 50 людей, ще 50 були поранені. Нападник - 28-річний австралієць Брентон Таррант - його взято під варту до 5 квітня та пред'явлено звинувачення у вбивстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілок який вчинив теракт у мечетях в Новій Зеландії відмовився від адвоката

Напередодні нападу Таррант опублікував в соцмережах документ, який експерти в області боротьби з тероризмом порівняли з “маніфестом” норвезького націоналіста Андерса Брейвіка, який влаштував масовий теракт в липні 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільниця уряду Нової Зеландії повідомила, що отримала “маніфест” нападника за хвилини до теракту

Як повідомляв УНН, 20 березня, відбувся похорон перших кількох жертв терориста з Нової Зеландії, який скоїв розстріл в мечеті.

Українські Національні Новини

Новини Світу