ukenru
u-mzs-zhorstko-vidreaguvali-na-vizit-putina-do-krimu

У МЗС жорстко відреагували на візит Путіна до Криму

 • 15050 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У Міністерстві закордонних справ України жорстко відреагували на візит президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму і нагадали, що подібні неузгоджені візити є грубим порушенням. Про це повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко у Twitter, передає УНН.

"У зв’язку із з черговим неузгодженим з Україною візитом Володимира Путіна до тимчасово окупованого Криму з метою спостереження за незаконними навчаннями Північного і Чорноморського флотів РФ російській стороні передано ноту протесту", - повідомила Зеленко.

Речниця МЗС наголосила на "неприпустимості неузгоджених з Українською Стороною відвідувань російськими посадовими особами території України у її міжнародно визнаних кордонах".

"Це – грубе порушення державного суверенітету і територіальної цілісності України, всупереч загальновизнаним нормам і принципам міжнародного права", - зауважила Зеленко.

Як повідомляли ЗМІ, в окупованому Криму Росія провела спільні навчання Північного і Чорноморського флотів, за чим спостерігав президент РФ Володимир Путін.

Нагадаємо, в окупованому Криму хочуть запустити поїзди до Білорусі, Казахстану та Азербайджану.

Українські Національні Новини

Політика