u-mvs-rozpovily-pro-shakhraiv-yaki-telefonuiut-pensioneram-predstavliaiuchys-spivrobitnykamy-pensiinoho-fondu

У МВС розповіли про шахраїв, які телефонують пенсіонерам, представляючись співробітниками Пенсійного фонду

 • 29705 переглядiв

Шахраї телефонують пенсіонерам-переселенцям, представляючись представниками Пенсійного фонду, і просять надати банківські реквізити нібито для підтвердження особи та продовження виплат, але Пенсійний фонд попереджає, що це шахрайство і вони не запитують таку інформацію.

Шахраї телефонують пенсіонерам ВПО, представляючись співробітниками Пенсійного фонду та просять вказати банківську інформацію нібито для ідентифікації та продовження виплат. Про це розповіли у Міністерстві внутрішніх справ, передає УНН.

Деталі

Шахраї телефонують пенсіонерам та представляються співробітниками Пенсійного фонду. Просять вказати банківську інформацію. Це нібито необхідно для ідентифікації та продовження виплат

- повідомляють в МВС.

У Пенсійному фонді зазначили, що не використовують таких відомостей у процесі підтвердження особи, а також, що це не передбачено жодним нормативним документом.

Також у фонді наголосили, що процедура ідентифікації пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами, проходить особисто, за допомогою Дія. Підпис або у режимі відеоконференцзв'язку.

У Міністерстві дали поради, як захистити себе від зловмисників:

  • завершіть розмову. За необхідності зв'яжіться з Пенсійним фондом та службою підтримки банку для уточнення необхідних деталей;
  • не повідомляйте дані банківської картки: номер, термін дії, СV-коди, PIN-коди, пароль для входу в онлайн-банкінг, паролі та коди, надіслані в СМС;
  • якщо ви мали необережність передати дані шахраям, терміново заблокуйте картку;
  • повідомте про шахрайство у поліцію.

Нагадаємо

Шахраї зламали акаунти Офісу Омбудсмана, аби пропонувати сім’ям військовополонених "включити" їх рідних у списки на обмін за гроші.

Популярні

Новини по темі

Росіяни обстріляли Херсон, є поранений

 • 25305 переглядiв