ukenru
u-moz-zayavili-pro-namiri-doluchitsya-do-rozrobki-aptechnogo-zakonoproektu

У МОЗ заявили про наміри долучиться до розробки “аптечного законопроекту”

 • 11323 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Міністерство охорони здоров'я України ознайомилося із законодавчою ініціативою № 8591 "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" та заявило про готовність долучитися до доопрацювання вказаного документу. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

"МОЗ України ознайомилося із законопроектом № 8591 "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами", - проінформували у міністерстві.

"МОЗ України готове долучитися до доопрацювання законодавчої ініціативи", - додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За аналогією із запропонованим законопроектом, юрист порадив депутатам заборонити мережу "МакДональдс"

Також, у міністерстві зазначили, що сьогодні кожна третя українська аптека бере участь в реалізації урядової програмі “Доступні ліки”.

“Необхідні препарати за програмою можна отримати за рецептом лікаря у кожній третій аптеці України повністю чи частково безоплатно. Урядова програма працює і розвивається з квітня 2017 року. І за цей час пацієнти отримали ліки за понад 24,5 млн рецептів на суму понад 1,1 млрд грн. Всього зараз по програмі доступний 261 препарат, 59 з яких для пацієнтів є повністю безоплатними”, - зауважили у МОЗ.

Як писав УНН, законопроект № 8591 може спровокувати зникнення аптек в українських селах. Також, у разі його ухвалення, в України можуть значно подорожчати ліки, попереджають експерти. 

За оцінками юриста Едуарда Багірова, документ №8591 суперечить чинному законодавству та руйнує основний принцип ведення підприємницької діяльності

Українські Національні Новини

Політика