u-lytvi-vidbulasia-persha-zustrich-koalitsii-z-rozminuvannia-ukrainy

У Литві відбулася перша зустріч коаліції з розмінування України

 • 28197 переглядiв

У Литві відбулася перша зустріч коаліції з розмінування для координації підтримки України, в якій взяли участь понад 20 країн.

У Міністерстві оборони Литви відбулася перша зустріч партнерів коаліції з розмінування України під керівництвом Литви. Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства Литви, передає УНН.

Деталі 

Це перша робоча зустріч, на якій було уточнено потреби України в протимінній діяльності та конкретний внесок кожної держави-партнера коаліції

- заявив  директор з оборонної політики МО Литви Вайдотас Урбеліс.

За його словами, крім Литви та України, у зустрічі особисто брали участь представники 19 країн, а ще шість країн приєдналися дистанційно.

"Це свідчить про єдність держав-партнерів, які прагнуть не тільки реагувати на нагальні потреби, а й підтримувати довгостроковий розвиток потенціалу України з розмінування", - заявив він.

Туреччина, Болгарія і Румунія підписали угоду щодо спільного розмінування Чорного моря11.01.24, 13:52

Доповнення 

Метою коаліції з розмінування України є об'єднання і координація наявної та майбутньої підтримки України в галузі протимінної діяльності з боку країн-донорів.

Крім цього буде створено фонд підтримки для досягнення цілей коаліції, включно з придбанням інструментів і обладнання для розмінування української території.

Очолювана Литвою коаліція допомагатиме Україні як у бойовому, так і в гуманітарному розмінуванні.

Нагадаємо

Машина розмінування Armtrac 400 підірвалася на міні в Харківській області під час розмінування лінії електропередачі. В ДСНС підкреслили, що рівень мінної небезпеки на Харківщині залишається вкрай високим.

В Україні потенційно заміновано 174 тис. кв. км: в трьох областях створять опергрупи з координації розмінування09.09.23, 14:28 • [views_314985]

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі