u-kharkovi-ta-oblasti-znestrumleno-550-tysiach-spozhyvachiv-mozhlyvi-hrafiky-v-inshykh-oblastiakh-na-pivdni-cherez-ataku-drona-poshkodzheno-obladnannia-pidstantsii-minenerho

У Харкові та області знеструмлено 550 тисяч споживачів, можливі графіки в інших областях, на півдні через атаку дрона пошкоджено обладнання підстанції - Міненерго

 • 26618 переглядiв

Через мережеві обмеження вчора в 6 областях України були введені аварійні відключення електроенергії, які можливі і сьогодні, причому тільки в Харківській області постраждали понад 550 000 споживачів, хоча дефіциту електроенергії не очікується.

Через мережеві обмеження на лініях в 6 областях минулої доби вводилися графіки аварійних відключень світла, можливі вони і поточної доби, уже є обмеження у Харкові та області, де знеструмлено понад пів мільйона домівок. При цьому дефіциту електроенергії немає.  У Чернігівській області в районі одного з нафтових родовищ впали уламки "шахеда". Внаслідок атаки ворожого дрона було пошкоджено обладнання високовольтної підстанції у південному регіоні. Про це повідомили в Міненерго у п'ятницю, пише УНН.

Генерація, передача і споживання

"Минулої доби в Україні через мережеві обмеження на лініях "Укренерго" протягом кількох годин застосовувалися графіки аварійних відключень світла у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях. Мережеві обмеження можливі і поточної доби. Сьогодні застосовуються обмеження у Харківській області - знеструмлено 550 тисяч абонентів, з них у місті Харків – близько 330 тисяч", - повідомили у Міненерго.

На одному з об’єктів теплової генерації з технологічних причин, як вказано, аварійно відключено одну одиницю генеруючого обладнання.

"Водночас дефіциту електроенергії не передбачається. Енергосистема України працює стабільно та збалансовано", - зазначили у відомстві.

Наслідки обстрілів

У Чернігівській області внаслідок обстрілу з боку російського кордону було пошкоджено повітряну лінію, одномоментно знеструмлено 704 споживачі у 5 населених пунктах.

Внаслідок ворожих обстрілів в районі міста Нікополь на Дніпропетровщині було пошкоджено кілька повітряних ліній. Частину з них вдалося повернути в роботу. При цьому втратила потужність місцева сонячна електростанція.

південному регіоні України внаслідок атаки ворожого дрона було пошкоджено обладнання високовольтної підстанції НЕК "Укренерго", - повідомили у Міненерго.

Надзвичайні ситуації

В Одеській області на підстанції НЕК "Укренерго" під час виконання технологічних робіт сталася пожежа. Займання ліквідовано силами ДСНС.

У Полтавській області на газовому трубопроводі виявлено несанкціоноване втручання – вварений кран з відводом.

Чернігівській області в районі одного з нафтових родовищ впали уламки "шахеда", загорілася суха трава. Пожежу ліквідовано силами ДСНС, руйнувань та постраждалих немає", - вказали у Міненерго.

Ситуація на ЗАЕС

"Повітряна лінія 330 кВ "Запорізька ТЕС – Феросплавна", яка є резервним джерелом живлення для тимчасово окупованої Запорізької АЕС, залишається знеструмленою. Станція живиться однією лінією 750 кВ. Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,50 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - зазначили у Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 6776 МВт-год. Експорт не передбачається.

Популярні

Новини по темі