u-frantsii-novyi-ministr-zakordonnykh-sprav

У Франції – новий міністр закордонних справ

 • 26472 переглядiв

Макрон призначив Стефана Сежурна новим міністром закордонних справ Франції, замінивши Колонну, а Даті став міністром культури.

Президент Еммануель Макрон призначає 38-річного Стефана Сежурне новим міністром закордонних справ. Він замінив Катерину Колонну. Про це пише BFM TV, передає УНН.

Деталі

Стефан Сежурне – юрист за освітою, до цього – генеральний секретар партії президента Емманюеля Макрона "Відродження" і колишній радник Макрона під час його президентської кампанії. Він також очолював групу Renew Europe у Європарламенті.

Водночас міністр фінансів Бруно Ле Мер і міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен залишаться на своїх посадах.

Найбільшим сюрпризом у перестановках уряду Макрона є те, що консервативний політичний ветеран Рашида Даті, близький соратник колишнього президента Ніколя Саркозі, стане новим міністром культури.

Нагадаємо

У вівторок, 9 січня, прем'єр-міністра Елізабет Борн змінив Габріель Аттал, який у свої 34 роки є наймолодшим прем'єр-міністром в історії Франції.

Французькі ЗМІ пишуть, що зміна прем'єр-міністра Франції — це спроба президента Емманюеля Макрона перезавантажити уряд перед виборами до Європарламенту, які відбудуться в червні.

Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн йде у відставку08.01.24, 19:44

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Франції – новий міністр закордонних справ

     • 26472 переглядiв

    Сумщина: росіяни обстріляли сім громад

     • 28468 переглядiв

    Партизани "АТЕШ" анонсували диверсії на російські ПКС

     • 30807 переглядiв

    США запровадили нові санкції проти міноборони рф

     • 29195 переглядiв