ukenru
u-daniyi-pochali-poslablyuvati-karantin-pislya-velikodnya-zapratsyuyut-pochatkovi-shkoli-i-dityachi-sadki

У Данії почали послаблювати карантин: після Великодня запрацюють початкові школи і дитячі садки

 • 19283 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. У Данії почнуть працювати дитячі садки і початкові школи вже через тиждень - з 15 квітня. Однак бари, перукарні і торгові центри все ще залишаться закритими. Про це заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, передає УНН із посиланням на DW.

"Фредеріксен оголосила про поступове пом'якшення обмежувальних заходів, введених для стримування пандемії захворювання COVID-19, що викликається коронавірусом SARS-CoV-2. Так, дитячі садки і початкові школи відновлять роботу вже з 15 квітня. Решта школярів зможуть повернутися у класи з 10 травня", - пишуть у виданні.

Проте бари, ресторани, дискотеки, перукарні, масажні салони і торгові центри поки залишаться закритими. Крім того, жителям королівства як і раніше-  заборонено збиратися групами більше 10 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австрії пом'якшать карантин: 14 квітня можуть відкрити невеликі магазини, а з травня - все інше.

"Повсякденне життя поки що не повернеться у колишнє русло. Ми проживемо ще багато місяців з великим числом обмежень", - підкреслила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

За офіційними даними, у Данії (включаючи автономії - Фарерські острови і Гренландію), станом на вечір 6 квітня, виявлено більше 4800 заражень коронавірусом і 187 смертей.

Нагадаємо, що уряд Чехії полегшив деякі правила, введені для боротьби з COVID-19. Відкриваються деякі магазини, а люди зможуть займатися спортом на вулицях без масок.

Українські Національні Новини

Новини Світу