u-brytanskii-rozvidtsi-rozpovily-pro-riven-koruptsii-v-minoborony-rosii

У британській розвідці розповіли про рівень корупції в міноборони росії

 • 16935 переглядiв

Згідно з новим звітом британської розвідки, корупція вже давно вразила міністерство оборони росії і була одним із чинників низької ефективності росії, особливо на початку війни в Україні.

Корупція вже давно є проблемою в російському міністерстві оборони. Саме корупція була одним із чинників незначних досягнень росії, особливо на початку війни в Україні. Про це йдеться у новому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, передає УНН

Деталі 

У звіті йдеться, що у  справі щодо заступника глави міноборони рф росії тимура іванова, допитали більш високопоставленого першого заступника міністра оборони руслана цалікова.

Як вказали у британській розвідці, цалікова називають покровителем іванова. Він фактично є третьою людиною в ієрархії російського оборонного відомства після міністра оборони сергія шойгу і начальника генерального штабу генерала валерія герасимова. 

Повідомляється, що як і іванов, цаліков має давні зв'язки з міністром оборони сергієм шойгу. Він працював під керівництвом шойгу в мнс рф і пішов за шойгу спочатку в губернатори московської області, а потім, у 2012 році - в міноборони.

Існує також реальна можливість того, що розслідування щодо Іванова може торкнутися і міністра фінансів росії антона силуанова: деякі джерела стверджують, що будівельні агентства мо побудували будинок для силуанова

- зазначили в Міноборони Британії. 

Як вказали в британському оборонному відомстві, корупція вже давно є проблемою в російському міноборони. У 2019 році головний військовий прокурор валерій петров заявив, що корупція є "практично коренем більшості проблем у правовій державі".

"Корупція була одним із чинників низьких результатів росії, особливо на початку війни в Україні", – зауважили у британській розвідці. Також додали, що, зокрема, фіксувались випадки протермінованих пайків і неякісних шин. Крім того, повідомлялося про розкрадання палива.

Арешт заступника міноборони росії тимура іванова ставить шойгу в невигідне становище перед очікуваною зміною уряду - FT28.04.24, 19:48

Тетяна Краєвська

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

З російської окупації врятовано ще трьох дітей

 • 103679 переглядiв

Shell виходить з енергетичного ринку Китаю - Reuters

 • 100035 переглядiв