tysiachi-liudei-protestuiut-u-bratyslavi-proty-prorosiiskoi-pozytsii-slovatskoho-uriadu

Тисячі людей протестують у Братиславі проти проросійської позиції словацького уряду

 • 31855 переглядiв

Тисячі людей протестували в Братиславі проти проросійської позиції словацького уряду та на підтримку України.

У столиці Словаччини відбулися масові протести проти політики уряду щодо рф та на підтримку України. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Тисячі людей вийшли на вулиці Братислави, щоб висловити підтримку Україні та свою незгоду з політикою, яка занадто близька до рф.

Прем’єр-міністр Роберт Фіцо викликав занепокоєння серед населення після свого приходу до влади минулого року. Адже він критикував європейську військову допомогу Україні та виражав бажання відновити зв’язки з рф як культурні, так і політичні.

Ключовим моментом, який викликав особливе обурення, стала зустріч між міністром закордонних справ Словаччини та його російським колегою.

Я тут, тому що дії цієї урядової коаліції перетинають усі кордони 

– заявив Міхал Гворецький з трибуни, де поряд із прапорами Словаччини, України, Європейського Союзу та НАТО висів плакат із назвою Росії "терористична держава".

За інформацією, на протесті було 5000 осіб.

Нагадаємо

Раніше Фіцо відмовився допомоги Україні зброєю, стверджуючи, що це не вирішить конфлікт. Однак західні союзники України відкинули цей аргумент, стверджуючи, що припинення допомоги призведе до поразки України.

У Словаччині тривають протести проти уряду Фіцо20.12.23, 13:15

Популярні

Новини по темі

Юнацька збірна України U-17 здобула путівку на Євро-2024

 • 26806 переглядiв