tusk-pro-ideiu-zbyvaty-rakety-v-nebi-ukraini-potrebuiemo-dlia-tsoho-spivpratsi-v-ramkakh-nato

Туск про ідею збивати ракети в небі Україні: потребуємо для цього співпраці в рамках НАТО

 • 29244 переглядiв

У Польщі будуть розмовляти з союзниками в НАТО для того, щоб обговорити можливість організації збиття російських ракет в повітряному просторі України, які прямують в напрямку Польщі. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час пресконференції, та додав, що Варшава потребує для цього співпраці в рамках Альянсу, передає кореспондент УНН.

"Ми ... розмовляємо про ідею, яка, зрештою, народилася в Польщі про реагування НАТО на ракетні атаки, якщо йдеться про ракети, снаряди, які прямують в напрямку Польщі, а ще знаходяться на території України, з такою думкою, щоб пробувати їх збити, не чекаючи, коли вони влетять на територію НАТО, а ще над українською землею", - сказав Туск.

Він заявив, що це здається абсолютно логічним.

"Ми потребуємо для цього однозначної співпраці в рамках НАТО, тому що цього роду акції все-таки вимагають спільної натівської відповідальності. І це в інтересах Польщі, та в інтересах України, щоб все, що стосується нашої спільної безпеки, наших спільних дій, мало початок  міжнародної солідарності, зокрема натівської. Ми на це відкриті, логіка показує, що це було б набагато ефективніше", - заявив Туск.

Він вважає, що це не є легке рішення.

"Тому в документі ми записали бажання, потребу такої розмови, включимо до цієї розмови союзників з держав НАТО…Я буду розмовляти і президент Дуда буде розмовляти з нашими союзниками в такому позитивному дусі, щоб серйозно спільно з нами призадумалися як цього роду дії організувати", - розповів Туск.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський заявив, що в безпековій угоді з Польщею передбачено положення про розробку механізму щодо збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені в напрямку Польщі.

Популярні

Новини по темі