tsakhal-radit-zhitelyam-sektoru-gaza-tikati-do-yegiptu-poki-voni-sche-mozhut

ЦАХАЛ радить жителям сектору Газа тікати до Єгипту, поки вони ще можуть

 • 784578 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Ізраїльські військові радять людям залишити сектор Газа і прямувати в Єгипет на тлі триваючої війни з угрупованням ХАМАС, пише УНН з посиланням на The Times of Israel.

Цитата

"КПП "Рафах" все ще відкритий. Усім, хто може вийти, я б порадив їм вийти", - сказав підполковник Річард Хехт у розмові з іноземними журналістами.

Доповнення

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук розповів про підготовку до евакуації громадян України з сектору Гази і наголосив, що "це питання годин, бо інакше буде пізно".

Як повідомив 9 жовтня речник МЗС України Олег Ніколенко, українські дипломати отримали понад 100 звернень від українців, які не можуть виїхати з Ізраїлю, посольство зараз формує список таких громадян і паралельно йде робота над пошуком рішення щодо шляхів виїзду з Ізраїлю.

Контекст

На світанку 7 жовтня Ізраїль зазнав масованої атаки включно з ракетними ударами з території сектора Гази. Бойовики проникли на південь країни. Після чого ЦАХАЛ завдав серію повітряних ударів по угрупованню ХАМАС. А також по Лівану після того, як по території Ізраїлю були випущені снаряди. 10 жовтня у ЦАХАЛ заявили, що військові відновили контроль над кордоном з Газою.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині вночі збили три "шахеди"

     • 323223 переглядiв

    росіяни завдали авіаудари біля трьох сіл на Харківщині

     • 573370 переглядiв

    Армія оборони Ізраїлю на ніч вдарила по понад 200 цілях у Газі

     • 677605 переглядiв