trahediia-iz-zachynenym-ukryttiam-v-kyievi-zapobizhnyi-zakhid-z-okhorontsia-buv-zniatyi-avtomatychno

Трагедія із зачиненим укриттям в Києві: запобіжний захід з охоронця був знятий автоматично

 • 35220 переглядiв

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту щодо охоронця, обвинуваченого у справі про трагедію в Києві, коли від осколків ракети загинули дві жінки і дитина, був автоматично скасований через 6 місяців, як того вимагає закон.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців, тому він був автоматично знятий після закінчення терміну дії ухвали суду з охоронця медзакладу Вадима Мошкіна, який є обвинувачується у справі щодо трагедії у Києві, коли двоє жінок та дитина загинули від уламків ракети через зачинене укриття. Про це журналісту УНН повідомила речниця Офісу Генпрокурора Надія Максимець.

"Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців, тому він був автоматично знятий після закінчення терміну дії ухвали суду. Крім того, обвинувальний акт відносно охоронця вже розглядається в суді, триває стадія дослідження письмових доказів сторони обвинувачення. Тому ні про яку зміну обвинувачення, як пишуть деякі ЗМІ, не йдеться", - повідомила Максимець.

Максимець зазначила, що прокурор підтримує висунете фігуранту обвинувачення у повному обсязі.

Також вона додала, що запобіжний захід було знято ще декілька тижнів тому.

Доповнення

Під час ракетної атаки на Київ у ніч на 1 червня в Деснянського районі столиці люди не змогли потрапити до укриття у медичному закладі. У результаті падіння уламків ракети загинуло троє людей (серед яких одна дитина), які опинилися на вулиці.

За цими фактами столична поліція розпочала два кримінальних провадження: за ч. 2 ст. 367 - службова недбалість та за ч. 3 ст. 135 ККУ - залишення в небезпеці. Затримано чотирьох людей.

Охоронцю медзакладу оголосили про підозру за ч. 3 ст. 135 КК України - залишення в небезпеці, яке призвело до смерті.

Загалом підозри отримали четверо людей. Серед них також директор медзакладу, його заступник, а також заступник голови Деснянської РДА - за ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Анна Мурашко

Київ

Популярні

Новини по темі

Верховний представник ЄС Боррель анонсував візит до Києва

 • 108046 переглядiв

фсб росії стверджує, що зірвала замах на "керівника Криму"

 • 30214 переглядiв