syniehubov-100-liudei-yaki-zalyshylys-u-vovchansku-rosiiany-faktychno-vzialy-v-polon

Синєгубов: 100 людей, які залишились у Вовчанську росіяни фактично взяли в полон

 • 18459 переглядiв

За словами голови Харківської обласної Військової адміністрації, близько 100 осіб у Вовчанську були захоплені російськими військами, і їм не дозволили евакуюватися під загрозою розстрілу.

У місті Вовчанськ залишилось близько 100 людей; зс рф не випускають їх на евакуацію, вони фактично у полоні. Про це заявив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає УНН.

Ми продовжуємо заходи з евакуації. Всього евакуйовано 10 700 людей на Вовчанському напрямку. І за нашою інформацію у місті Вовчанськ перебуває 100 людей, які росіяни фактично взяли в полон і під погрозами розстрілів не випускають на евакуацію

 - каже Синєгубов.

За його словами, як тільки буде можливість будуть проведені заходи по евакуації у Вовчанську.

По прикордонню, де зараз проходять бойові дії, ми вивезли майже всіх людей. В перші дні заходу росіян на територію Харківської області, по всім населеним пунктам перебувало приблизно біля 30 людей. Їхню долю ми будемо з’ясовувати вже після звільнення територій

- сказав він.

Також Синєгубов розповів, що відбувається примусова евакуація дітей-сиріт. Із 123-ох таких дітей, вони вивезли 66 і евакуація продовжується.

Нагадаємо

57-річний екс-мер Балаклії погодився співпрацювати з російськими окупантами під час тимчасової окупації міста і передав їм населений пункт, у зв'язку з чим йому були пред'явлені звинувачення в державній зраді.

Популярні

Новини по темі