ukenru
syly-oborony-vidbyly-chotyry-shturmy-na-orikhivskomu-napriamku-i-try-v-raioni-staromaiorskoho

Сили оборони відбили чотири штурми на Оріхівському напрямку і три в районі Старомайорського

 • 60643 переглядiв

Сили оборони відбили чотири атаки в районі Оріхівського, три в районі Старомайорська та одну в районі Роботиного, ворог продовжує спроби витіснити ЗСУ з позицій на півдні.

Ворог не полишає намірів вибити підрозділи ЗСУ із зайнятих позицій на півдні. Минулої доби окупанти здійснили 4 штурми на Оріхівському напрямку, 3 в районі Старомайорського та 1 в районі Роботиного. Також тричі штурмував в районі населеного пункту Кринки. Про це повідомляють в Силах оборони півдня України, передає УНН.

В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми. 3 в районі Старомайорського та 1 в районі Роботиного. Успіху не мали,

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що на лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині ворог протягом ночі тричі штурмував в районі населеного пункту Кринки. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій. Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 147 розвідувальних дронів. Протягом бойової доби окупанти здійснили на Оріхівському напрямку 4 авіаційні удари із застосуванням 3 керованих авіабомб та близько десятка некерованих авіаційних ракет,

- додають в Силах оборони.

Також на Херсонщині ворог застосував 3 керовані авіабомби, а також в районі населеного пункту Кринки застосовано близько восьми десятків некерованих авіаційних ракет.

Внаслідок ворожих авіаударів на Херсонщині пошкоджено приватні житлові будинки та навчальні заклади. Жертв серед населення немає. Кораблі ворожого недофлоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії заведені в пункти базування,

- зазначають в Силах оборони півдня.

Нагадаємо

Упродовж минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 15 ракетних та 63 авіаційних удари, здійснив 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.