sybiha-obhovoryv-z-hlavoiu-mzs-danii-investytsii-v-ukrainske-ozbroiennia

Сибіга обговорив з главою МЗС Данії інвестиції в українське озброєння

 • 22689 переглядiв

Міністр Сибіга провів телефонну розмову з главою МЗС Данії Расмуссеном. Обговорили відновлення України, інвестиції в оборонну промисловість, енергетичну стійкість та координацію позицій перед Генасамблеєю ООН.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з данським колегою Ларсом Льокке Расмуссеном. Посадовці обговорили відновлення України, зокрема інвестиції в нашу оборонну промисловість. Про це пише УНН з посиланням на заяву очільника МЗС.

Деталі

 мав розмову з Ларсом Льокке Расмуссеном, в ході якої подякував Данії за її лідерство у підтримці України у багатьох сферах, від відновлення Миколаївської області до прямих інвестицій в українське озброєння. Після мого візиту до 21-ї бригади ми обговорили потреби наших воїнів та подальшу співпрацю у сфері оборони

- розповів Сибіга. 

Також дипломати зосередилися на посиленні енергетичної стійкості України напередодні зими та скоординували позиції напередодні Генасамблеї ООН.

Шмигаль обговорив з керівництвом парламенту Данії потреби ЗСУ і відновлення енергетики12.09.24, 17:08

Дякую Данії та міністру Расмуссену за їхню готовність об'єднати зусилля для залучення більшої кількості країн до просування Формули миру

- підсумував глава МЗС України.

Нагадаємо

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що наступне постачання літаків F-16 в Україну відбудеться до кінця 2024 року. Точна кількість та дата поставки не розголошуються з міркувань безпеки.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ГУР атакували російську базу безпілотників у Сирії - джерело

     • 20850 переглядiв

    Ворог протягом дня двічі бив по Нікопольщині: жертв немає

     • 20120 переглядiв

    Президентка Майя Санду застала землетрус у прямому ефірі: відео

     • 15835 переглядiв