suddia-yaka-pislia-okupatsii-khersonshchyny-pereishla-na-bik-rosiian-otrymala-z-ukrainskoho-biudzhetu-maizhe-14-miliona-hryven

Суддя, яка після окупації Херсонщини перейшла на бік росіян, отримала з українського бюджету майже 1,4 мільйона гривень

 • 37196 переглядiв

Суддю Наталію Шарко, підозрювану у держзраді, звільнено за співпрацю з окупантами. До квітня 2023 року вона отримала 1,383 млн грн зарплати з бюджету України, працюючи на окупаційну адміністрацію.

Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Наталію Шарко, яку правоохоронці підозрюють у державній зраді, отримала з держбюджету України зарплатні на майже  1,4 мільйона гривень. Про це пише "Слідство.Інфо", передає УНН.

Деталі

Журналісти з'ясували, що скаргу на жінку подала Харківська обласна прокуратура, яка підозрює жінку у співпраці з окупантами. Хоча юридично Шарко ще не визнали винною в державній зраді, ВРП може незалежно від цього оцінити, чи є у діях судді ознаки дисциплінарного порушення.

Першим доказом того, що Шарко співпрацює з росіянами, стало те, що вона залишилась на тимчасово окупованій території, коли інші її колеги виїхали. Також у ВРП підкреслюють, що суддя не заявляла про втручання у свою діяльність, не просила про переведення та не здійснює правосуддя з 24 лютого 2022 року.

Зокрема, у 2023 році Наталія Шарко винесла рішення щодо тимчасового тримання під вартою викраденого українця. Це кримський татарин Ленур Халілов з Генічеського району, якого окупаційна влада обвинувачує нібито в організації незаконного збройного формування чи участі у ньому.

У Дніпрі затримали колаборанта, який під час окупації Луганщини ремонтував військову техніку рф 12.06.24, 13:22

Рада також дослідила відео, на якому 23 вересня 2023 року Шарко як "перша заступниця глави Генічеської військово-цивільної адміністрації" зі сцени виголошувала святкову промову, де звеличувала окупаційну "владу". На цьому відео жінку впізнали свідки.

У ВРП заявили, що такі дії судді Шарко безумовно порочать звання судді та підривають авторитет правосуддя та вирішили її звільнити. 

А втім, увесь час допоки вона не була звільнена, жінка працюючи на окупаційну адміністрацію продовжувала отримувати заробітну плату з українського бюджету.

 Журналісти "Слідства.Інфо" дізналися з відповіді на запит Державної судової адміністрації, що Шарко перестала отримувати зарплатню у квітні 2023 року, бо вона не з’являлась на роботі. До цього моменту і від 24 лютого 2022 року Шарко отримала з державного бюджету 1,383 млн грн  

- йдеться в матеріалі "Слідства.Інфо".

Нагадаємо

У Херсоні затримано 55-річного колаборанта, який співпрацював з окупаційною владою рф. Він був "правою рукою" очільника департаменту окупаційної адміністрації та публічно підтримував анексію регіону.

Популярні

Новини по темі